JULEMENY

Forretter (Appetizers)

Gravet Fjordlaks

Husets einebær- og gingravet laks

Servert med urte- og sennepsdressing

og grovt brød

(Allergener: fisk, melk, gluten hvete, rug, sulfitt, sennep)

Kr 155,-

Hummersuppe

(Lobster Soup)

Kremet hummersuppe med kongekrabbe

tilsmakt med cognac og karrikrem

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: gluten hvete, sennep, egg, skalldyr, fisk, bløtdyr, melk, sulfitt)

Kr 225,-

Husets fiskesuppe

(Homemade Fish Soup)

Suppe med tomat, safran, løk, fennikel, steinbit, laks, scampi og blåskjell

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: gluten hvete, bløtdyr, soya, reker, egg, fisk, skalldyr, sennep)

Kr 135,-

Vi har også glutenfritt brød

(We also have gluten free bread)

“Det finnes ingen mer oppriktig kjærlighet enn kjærligheten til mat.” – George Bernard Shaw (1856 – 1950. Irsk dramatiker)

Småretter og smørbrød ( Light Meals and Sandwiches)

Rekesmørbrød

(Open Faced Shrimp Sandwich)

Rekesmørbrød med håndpillede reker, egg, majones og sitron

(Allergener: hvete, rug, melk, skalldyr, egg)

Kr 155,­-

Rødspettefilet

(Fillet of Plaice)

Fritert filet av rødspette på kornbrød

med remulade, reker og syltet asparges

(Allergener: gluten hvete, havre, rug, egg, melk, skalldyr, fisk, soya, sennep)

Kr 185,-

Julesmørbrød

(Christmas Sandwich)

Sprøstekt ribbe og medisterkake

Servert på flerkornbrød

med rødkål, epler og svisker og god sennep

(Allergener: hvete, rug, melk, sennep)

Kr 165,-

Julesalat

(Christmas Salad)

Sprø hjertesalat med delikatesseskinke, fiken,

karamelliserte valnøtter og syltet rødløk

Servert med lun Chevre på toast og rødbeter

(Allergener: hvete, sennep, melk, nøtter)

Kr 185,-

Spiseriets Hamburger

(Hamburger Spiseriet’s Style)

Hamburger, salat, tomat, løk, sylteagurk, bacon og cheddarost

Servert med friterte løkringer og pommes frites

(Allergener: gluten hvete, rug, melk, egg, sennep)

Kr 225,-

Orson Welles

“Ask not what you can do for your country. Ask what’s for lunch.

Litt sulten (Side Orders)

Pommes frites (FrenchFries)

Liten        Kr 55,-

Stor          Kr 75,-

Focaccia med aioli (Focaccia with Aioli)

(Allergener: gluten hvete, egg, soya, sennep)

Liten    Kr 45,-

Stor     Kr 65,-

Friterte Løkringer (Onion Rings)

8 stk løkringer servert med aioli

(Allergener: gluten hvete, egg, sennep)

Kr 65,-

Tomatsalat (Tomatoe Salad)

Tomatsalat med løk og vinaigrette

(Allergener: sulfitt)

Kr 65,-

Grønn salat (Green Salad)

Grønn salat servert med vinaigrette       

(Allergen: sulfitt)

Kr 65,- 

Spiseriet’s Sandwich

(Sandwich Spiseriet’style)

Varm sandwich, ost, bacon, salat, tomat, løk, pickles

(Allergener: hvete, rug, melk)

Kr 125,-

 «Man kan ikke drive god politikk med et dårlig kjøkken.

«Charles-Maurice de Talleyrand»

Hovedretter (Main Dishes)

Norsk indrefilet av okse

(Beef Tenderloin)

Indrefilet av okse med bacon og Gorgonzola, sesongens grønnsaker og hasselbackpotet

Servert med rødvinssaus

(Allergener: melk, sulfitt)

 Kr 375,-

Juletallerken

(Norwegian Christmas Platter)

Sprøstekt ribbe, medisterkake og julepølse

Surkål, rødkål og mandelpoteter

Servert med rørte tyttebær og sjysaus

(Allergener: melk, nøtter)

 Kr 285,-

Tradisjonelt Pinnekjøtt

(Cured Lamb Ribs)

Pinnekjøtt og vossakorv

kålrabistappe og mandelpoteter

servert med sjy

(Allergener: melk, nøtter)

 Kr 335,-

Kyllingbryst fra Vestfold

(Chicken Breast)

Kyllingbryst med urter og

serranoskinke

Sesongens grønnsaker og sopprisotto

Servert med honningsjy

(Allergener: melk, soya, sulfitt)

Kr 275,-

Fisk / Fish

Dagens Fisk (Catch of the day)

Vil variere etter hva vi får tak i, spør deres servitør

(Allergener: Spør oss!)

Dagens pris

Lutefisk

(Stockfish)

Lutefisk, ertestuing og baconfett

med sennepssaus og mandelpoteter

Brunost, sirup og sennep følger fisken

2 ganger servert

(Allergener: fisk, melk, sennep)

kr 385,-

Husets fiskesuppe (Homemade Fish Soup)

Suppe med tomat, safran, løk, fennikel, steinbit, laks, scampi og blåskjell

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: gluten hvete, bløtdyr, soya, reker, egg, fisk, skalldyr, sennep)

Liten    Kr 225,-

Stor     Kr 265,-

“Jeg bruker vin til matlaging, noen ganger har jeg det til og med i maten.” – William Claude Dukenfield (1880 – 1946. Amerikansk skuespiller og komiker, mest kjent under navnet «W.C.Fields».)

 

Vegetar (Vegetarian)

Forrett

Gulrotsuppe

(Carrot Soup)

Gulrotsuppe med ristede gresskarkjerner og rømme

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: sulfitt, hvete, egg, sennep)

Kr 115,-

Hovedrett

Grønnsakstempura

(Vegetable Tempura)

Tempura friterte grønnsaker og

mandelpotetpure smaksatt med

hvitløk og parmesan

Servert med pesto og grønnsakschips.

(Allergener: gluten hvete)

 Kr 245,-

Dessert

Vegansk is

(Vegan Ice Cream)

Salt karamell- og hasselnøtt og vaniljeis med friske bær

og karamellsaus

(Allergener: havre, nøtter, soya)

 Kr. 95,-

    “Man kan ikke tenke godt, elske godt eller sove godt,

hvis man ikke har spist godt.” – Virginia Woolf (1882-1941. Engelsk forfatter)

Dessert (Desserts)

Riskrem/ Rice Pudding

Riskrem med kirsebærsaus

Servert med ristede mandler

(Allergener: melk)

 Kr 115,-

Creme Brulee

Servert med marinerte multer

(Allergener: egg, melk)

Mövenpick is og sorbet (Ice Cream and Sorbet)

vanilje, sjokolade, caramelita, mango- og pasjonsfruktsorbet

(Allergener: melk, egg)

 Kr 35,- pr kule

Kr 125,-

Konfekt til kaffen? (Something sweet with your coffee?)

 Kr 25,-

Sjokoladefondant

Varm sjokoladekake med friske

frukter og bær

Servert med møvenpick vaniljeis

og bringebærsaus

(Allergener: egg, melk)

Kr 135,-

Eplekake (Homemade Apple Cake)

Vår egen hjemmelagde eplekake

Servert med vaniljeis, krem og eggelikør

(Allergener: gluten hvete, melk, egg)

Kr 115,-

Nystekt Vaffel (Norwegian Waffle)

med vaniljeis og varme multer

Kr 105,-

med jordbærsyltetøy og rømme

(Allergener: gluten hvete, egg, melk)

Nystekt Vaffel (Norwegian Waffle)

med vaniljeis

(Allergener: gluten hvete, melk, egg)

Kr 80,-

Nystekt Vaffel (Norwegian Waffle)

med rørte jordbær og rømme

(Allergener: gluten hvete, egg, melk)

Kr 55,-

 “Alt du trenger er kjærlighet. Men litt sjokolade nå og da skader ikke.” – Charles Monroe Schulz (1922 – 2000. Amerikansk tegneserieskaperen, særlig kjent for serien «Knøttene».)

Barnemeny (Children's Menu)

PØLSER (SAUSAGES)

med potetmos eller pommes frites

(Allergener: melk)

Kr. 95,-

PANNEKAKER (PANCAKES)

med sukker og syltetøy

(Allergener: melk, egg, gluten hvete)

Kr. 95,-

SLIDER

Plain hamburger med ost og bacon

Servert med pommes frites og ketchup

(Allergener: gluten hvete, melk)

Kr. 115,-

STEKT KYLLINGBRYST

(FRIED CHICKEN BREAST)

Med grønn salat og

potetmos eller pommes frites

(Allergener: melk)

Kr. 145,-

BARNEBIFF (STEAK FOR KIDS)

Norsk indrefilet av okse med sesongens

friske grønnsaker og pommes frites

Servert med fløtesaus

(Allergener: egg, melk, sulfitt)

Kr. 175,-

HALVE PORSJONER (HALF PORTIONS)

Vi serverer også halve porsjoner på et utvalg av de forskjellige rettene i vår a la carte meny

Kr 60% av ordinær pris

(Allergener: spør oss)

IS SOM DESSERT ER INKLUDERT I PRISEN FOR BARN

(Ice cream is included in the price for children)