Julemeny 2018

Forretter (Appetizers)

Røkt andebryst

(Smoked Duck breast)

Tynne skiver andebryst med waldorfsalat Servert med høstens salater og kirsebærsaus

Kr 155,-

(Allergener: melk, nøtter)

Gravet fjordlaks

(Cured Norwegian Salmon)

Husets hjemmegravet laks på vinterens salater med sennepdressing smaksatt med honning og dill

Kr 145,-

(Allergener: Fisk, sennep, egg)

Hummersuppe

(Lobster Soup)

Kremet hummersuppe smaksatt med cognac og karrikrem

servert med kongekrabbe

Kr 165,-

(Allergener: skalldyr, melk)

Husets fiskesuppe

(Homemade Lobster soup)

Suppe med tomat, safran, løk, fennikel, steinbit, laks, scampi og blåskjell servert med focaccia og aioli

Kr 125,-

(Allergener: gluten hvete, bløtdyr, soya, reker, egg, fisk, skalldyr, sennep)  

“Det finnes ingen mer oppriktig kjærlighet enn kjærligheten til mat.” – George Bernard Shaw (1856 – 1950. Irsk dramatiker)  

Smørbrød (Open Faced Sandwiches)

Rekesmørbrød

(Open Faced Shrimp Sandwich)

Med håndpillede reker, egg majones og sitron

Kr 145,-

(Allergener: gluten hvete, havre, rug, melk, skalldyr, egg, soya)

 

Rødspettefilet

(Fillet of Plaice)

Fritert rødspettefilet på kornbrød med remulade, reker og syltet asparges

Kr 175,-

(Allergener: gluten hvete, havre, rug, melk, egg, fisk, skalldyr)

Julesmørbrød

(Open Faced Christmas Sandwich)

Smørbrød med stekt ribbe og medisterkake

Rødkål, epler, svisker og grov sennep

 Kr 165,-

(Allergener: gluten hvete, havre, rug, melk)

 

Småretter (Light Meals)

Cæsar salat

(Caesar salad)

Romanosalat med kyllingbryst, parmesan, bacon, brødkrutonger og dressing

Kr 185,-

(Allergener: gluten hvete, egg, fisk, sennep, melk)

Spiseriets Hamburger

(Hamburger spiseriet style)

Hamburger, salat, tomat, løk, sylteagurk, bacon og cheddarost

Servert med friterte løkringer og pommes frites

Kr 215,-

(Allergener: gluten: hvete, rug, melk, egg, sennep)

Litt sulten (Side Orders)

Pommes frites

(French Fries)

Liten kr 55,-

Stor Kr 75,-

 

Focaccia med aioli

(Focaccia with Aioli)

Liten kr 45,-

Stor Kr 65,-

(Allergener: gluten hvete, egg, soya)

Friterte løkringer

(Onion Rings)

6 stk løkringer servert med aioli

 Kr 65,-

(Allergener: gluten hvete, egg)

 

Tomatsalat

(Tomatoe Salad)

Tomatsalat med løk og vinaigrette

  Kr 65,-

(Allergener: sulfitt)

Grønn salat

(Green Salad)

Grønn salat med assorterte grønnsaker servert med vinaigrette

Kr 65,-

(Allergen: sulfitt)

“Ask not what you can do for your country. Ask what’s for lunch.” Orson Welles

hovedretter (main courses)

Indrefilet av okse

(Beef Tenderloin)

Indrefilet av okse fylt med gorgonzola og surret med bacon

Vinterens grønnsaker og hasselbackpotet servert med rødvinssaus

 Kr 365,-

(Allergener: melk, skalldyr, egg, sulfitt)

Tradisjonelt pinnekjøtt

(Traditional Cured Lamb)

Pinnekjøtt, vossakorv, kålrabistappe og mandelpoteter

servert med sjy

Kr 315,-

(Allergener: melk, selleri)

Juletallerken

(Traditional Norwegian Christmas Dinner)

Sprøstekt ribbe, julepølse, medisterkake

rødkål, surkål og mandelpoteter

servert med tyttebær og sjysaus

  Kr 255,-

(Allergener: Sulfitt, melk)

Kyllingbrys fra Vestfold

(Stuffed Chicken Breast)

Fylt med mozzarella ost og surret med serranoskinke

Sesongens grønnsaker og potetmos smaksatt med hvitløk og parmesan

Kr 245,-

(Allergener: melk, soya, sulfitt)

Fisk / Fish

Dagens Fisk

(Catch of the day)

Vil variere etter hva vi får tak i, spør deres servitør

 Dagens pris

Lutefisk

(Stock Fish)

Lutefisk, ertestuing, baconfett og mandelpoteter

servert med sennepsaus (servert 2 ganger)

 Kr 365,-

(Allergener: melk, sennep)

Husets fiskesuppe

(Homemade Fish Soup)

Suppe med tomat, safran, løk, fennikel, steinbit, laks, scampi og blåskjell

Servert med focaccia og aioli

Liten Kr 195,-

 Stor Kr 255,-

(Allergener: Gluten hvete, bløtdyr, soya, reker, egg, fisk, skalldyr, sennep)

Vegan

“Jeg bruker vin til matlaging, noen ganger har jeg det til og med i maten.”

 

 

desserter (desserts)

Sjokoladefondant

(Chocolate Fondant)

Varm sjokoladekake med friske frukter og bær

Servert med møvenpick vaniljeis og bringebærsaus

   Kr 135,-

Multeisparfait

(Cloudberry Ice Cream Parfait)

Hjemmelaget isparfait med krumkake og multesaus

 Kr 115,-

(Allergener: melk, egg, gluten hvete)

Riskrem

(Rice Pudding)

med kirsebærkompott smaksatt med anis og vanilje

Kr 105,-

(Allergener: melk)

Panacotta

(Panacotta)

med høstens marinerte skogsbær smaksatt med kanel og anis

 Kr 125,-  

(Allergener: egg, melk)

Dagens kake

(Cake of The day)

Vil variere, spør deres servitør hva vi serverer idag

 Kr 85,-                

(Allergener: spør oss)

Nystekt Vaffel

(Waffle)

med vaniljeis og varme multer

 Kr 105,-

med rørte jordbær og rømme

 Kr 55,- 

(Allergener: gluten hvete, egg, melk)

Mövenpick is og sorbet

(Ice Cream and Sorbet)

vanilje, sjokolade, caramelita, mango- og pasjonsfruktsorbet

Kr 35,- pr kule

(Allergener: melk, egg)

 Hjemmelaget sjokolade

(Homemade Chocolate)

Pr. stk       Kr 35,-

“Alt du trenger er kjærlighet. Men litt sjokolade nå og da skader ikke.” – Charles Monroe Schulz (1922 – 2000. Amerikansk tegneserieskaperen, særlig kjent for serien «Knøttene».)

barnemeny (children's menu)

Barnemeny

(Children’s menue)

*

Halve porsjoner

(Half portions)

Vi serverer også halve porsjoner av de forskjellige rettene

Kr 60 % av ordinær pris

(Allergener: spør oss)

Pølser

(Sausages)

Pølser med potetmos eller pommes frites

Kr 95,-

(Allergener: melk)

Pannekaker

(Pancakes)

Med sukker og syltetøy

Kr 95,-

 (Allergener: melk, egg, gluten hvete)

Det er inkludert is til dessert for barn

(Ice cream is included in the price for children)