Selskapsmenyer

 

(minimum 10 personer)

 

"Vestfold"

Kamskjell fra Fjorden

Stekte kamskjell med rødbetpure, ertepure, selleripure

sprøstekt Chorizo og grønnsakchips

(Allergener: bløtdyr, gluten hvete, melk, egg)

Andebryst fra Vestfold

Rosastekt andebryst med sesongens fineste grønnsaker

og Annapoteter smaksatt med urter

Servert med bringebærsaus

(Allergener: melk, sulfitt)

Sjokoladekake

Fransk sjokoladekake

friske frukter, bær og vaniljeis

Servert med pasjonsfruktsaus

(Allergener: smør, melk)

Kaffe er inkludert

Kr 695,-

Vinpakke:

Aperitiff

1 glass til forrett

2 glass til hovedrett

Kr 380,-

Kaffe avec

Kr 90,-

NB! Må bestilles minimum 4 dager i forveien

"Hav og land"

Carpaccio

Tynne skiver ytrefilet av okse

med marinert sopp, ruccola, pinjekjerner og parmesan

Hjemmebakt focaccia med aioli

(Allergener: gluten hvete, sennep, melk, egg)

Ulkemedaljonger

Filet av ulke stekt med hvitløk og urter

Sesongens fineste grønnsaker og duchesse poteter

Servert med reke- og rømmesaus

(Allergener: fisk, skalldyr, melk, egg)

Spiseriet’s desserttallerken

Sjokoladekake, creme brulee, vaniljeis,

mango- og pasjonsfruktsorbet

Servert med friske frukter og bær

(Allergener: melk, egg)

Kaffe er inkludert

Kr 695,-

Vinpakke:

Aperitiff

1 glass til forrett

2 glass til hovedrett

Kr 380,-

Kaffe avec

90,-

NB! Må bestilles minimum 4 dager i forveien

"Færder"

Sjøkreps

Gratinert sjøkreps med estragon- og limesmør,

tomatsalsa og grønn salat

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: skalldyr, gluten hvete, egg, melk)

Rosastekt Indrefilet av okse

Norsk indrefilet av okse

med sesongens fineste grønnsaker og potetterte

Servert med rødvinssaus

(Allergener: melk, sulfitt)

Creme Brulee

Creme brulee med friske frukter, bær og

mango- og pasjonsfruktsorbet

(Allergener: melk, egg)

Kaffe er inkludert

Kr 695,-

Vinpakke:

Aperitiff

1 glass til forrett

2 glass til hovedrett

Kr 380,-

Kaffe avec

90,-

NB! Må bestilles minimum 4 dagee i forveien

"Verdens Ende"

Hummersuppe

Klassisk hummersuppe

med kongekrabbe og karrikrem

Servert med hjemmebakt brød og godt smør

(Allergener: skalldyr, bløtdyr, melk, sulfitt, gluten hvete)

Rosastekt kalveflatbiff

Sesongens fineste grønnsakerog krokettpoteter

Servert med kremet estragonsaus smaksatt med dijonsennep

(Allergener: melk, sennep, sulfitt)

Sprø kjærlighet og syrlig solskinn

Syrlig sitronkrem

med sesongens friske bær

Servert med sprø marengs og vaniljeis

(Allergener: melk. egg)

kaffe er inkludert

Kr 695,-

 Vinpakke:

Aperitiff

1 glass til forrett

2 glass til hovedrett

Kr 380,-

Kaffe avec

90,-

NB! Må bestilles minimum 4 dager i forveien

 

 

 

"Sesongbasert tradisjonsmeny november - desember 2019"

Mortensgås

Kryddergravet lakserose

på høstens salater

Servert med urtedressing og hjemmelaget brød med godt smør

Stekt gås

med epler, svisker og rødkål

Servert med karamelliserte poteter og fløtesaus

Husets varme eplekake

med vaniljeis

Kr 695,-

 Vinpakke

kr 550,-

Historien om Mortensgås

«Munk ville ikke bli biskop»

Den katolske helgenen St. Martin feires hvert år 11. november med et godt gåsemåltid – særlig i Frankrike. Og det var nettopp der det hele startet. Bakgrunnen for gåsespisingen går nemlig helt tilbake til 300-tallet, da innbyggerne i den franske byen Tours skulle velge ny biskop. De fleste pekte på den gode munken Martin. Men Martin – som på norsk blir til Morten – var ikke interessert i tittelen.

Han gjemte seg derfor i en gåseinnhengning for å komme seg unna, men gjessenes

skvatring avslørte Martin, som ble funnet og presset til å bli biskop.

Tross sitt fromme sinn hadde Martin også en hevngjerrig side, og det fikk de løsmunnede gjessene snart merke. Han ga ordre om at undersåttene hvert år skulle slakte og spise minst én gås.

NB! Må bestilles minimum 4 dager i forveien

Vegetarmeny

Gulrotsuppe

Gulrot- og ingefær suppe

Focaccia med vegansk aioli

Grønnsakstempura

Grønnsakstempura og mandelpotetpure smaksatt med hvitløk

Servert med vårløkspesto og grønnsakschips.

(Allergener: gluten hvete)

Ris-Is

Ris-is med sjokolade og vanilje servert med friske frukter og bær

Kr 455,-

Vinpakke:

Aperitiff, 1 glass til forrett, 2 glass til hovedrett

Kr 380,-

Kaffe avec

90,-

Minnesamvær

Alternativ 1
5 stk snitter
Reker, karbonade, laks og eggerøre, spekeskinke og brie, roastbeef
Bløtkake eller marsipankake
315,-

Alternativ 2
Varmt karbonadesmørbrød
3 stk snitter
Reker, roastbeef, spekeskinke og brie
Bløtkake eller marsipankake
335,-

Mineralvann 46,-
Kaffe 38,-