VELKOMMEN TIL HYGGELIG 17. MAI FEIRING

PÅ VERDENS ENDE SPISERIET

Vi kommer til å ha 3 bordsetninger:

kl. 13.00 – kl. 15.00 – kl. 17.30

2-RETTER

17. MAI MENY

Hovedrett

Prinsefisk

Hvitvinsposjert torsk

Med asparges , gulrøtter og persillepoteter

Servert med kremet hvitvinssaus og reker

(Allergener: skalldyr, fisk og melk ) 

eller 

Kalvefilet 

Rosastekt ytrefilet av kalv

med vårens fine grønnsaker

og hjemlagde krokettpoteter

Servert med kremet morkelsaus

(Allergener: melk,  av egg og sulfitt)

Dessert

Sprø kjærlighet & syrlig solskinn

(Lemony Sunshine)

Syrlig sitronkrem med friske bær

Servet med sprø marengs og vaniljeis

(Allergen: egg, melk 

Kr 570,-

A LA CARTE MENY 17. MAI:

Forretter (Appetizers)

Hummersuppe

(Lobster Soup)

Kremet hummersuppe med kongekrabbe

tilsmakt med cognac og karrikrem

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: gluten hvete, sennep, egg, skalldyr, fisk, bløtdyr, melk og sulfitt)

Kr 195,-

Husets fiskesuppe

(Homemade Fish Soup)

Suppe med tomat, safran, løk, fennikel, steinbit, laks, scampi og blåskjell

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: gluten hvete, bløtdyr, soya, reker, egg, fisk, skalldyr, sennep)

Kr 155,-

Vi har også glutenfritt brød

(We also have gluten free bread)

“Det finnes ingen mer oppriktig kjærlighet enn kjærligheten til mat.” – George Bernard Shaw (1856 – 1950. Irsk dramatiker)

Småretter og smørbrød ( Light Meals and Sandwiches)

Rekesmørbrød

(Open Faced Shrimp Sandwich)

Rekesmørbrød med håndpillede reker, egg, majones og sitron

(Allergener: hvete, rug, melk, skalldyr, egg og sennep)

Kr 175,­-

Cæsar salat

(Ceasar Salad)

Romanosalat med kyllingbryst,

parmesan, bacon,

brødkrutonger og dressing

(Allergener: hvete, egg, fisk, sennep og melk)

Kr 215,-

Blåskjell fra fjorden

(Mussels with Saffron Sauce)

Blåskjell med safransaus

Smaksatt med ingefær, chili og hvitløk

Servert med hjemmelagd focaccia

(Allergener: Bløtdyr, melk, egg, sennep, sulfitt og gluten)

Kr 265,-

Spiseriets Hamburger

(Hamburger Spiseriet’s Style)

Hamburger, salat, tomat, løk, sylteagurk, bacon og cheddarost

Servert med friterte løkringer og pommes frites

(Allergener: gluten hvete, rug, melk, egg, sennep)

Kr 255,-

Focaccia med aioli

(Focaccia with Aioli)

(Allergener: gluten hvete, egg, soya, sennep)

 Kr 65,-

Orson Welles

“Ask not what you can do for your country. Ask what’s for lunch.

Hovedretter (Main Dishes)

Spiseriet’s Hamburger

(Hamburger Spiseriet’s Style)

Hamburger med salat, tomat, dressing, løk, pickles, coleslaw, bacon og cheddarost

Servert med friterte løkringer og pommes frites

(Allergener: hvete, melk, egg og sennep)

Kr 255,-

Fisk / Fish

Husets fiskesuppe

(Homemade Fish Soup)

Suppe med tomat, safran, løk, fennikel, steinbit, laks, scampi og blåskjell

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: gluten hvete, bløtdyr, soya, reker, egg, fisk, skalldyr og sennep)

Medium    Kr 255,-

Stor     Kr 325,-

Hummersuppe

(Lobster Soup)

Kremet hummersuppe med kongekrabbe

tilsmakt med cognac- og karrikrem

Servert med focaccia og aioli

(Allergen: hvete, fisk, bløtdyr, skalldyr, melk, sennep, egg og sulfitt)

Medium Kr 275,-

Stor Kr 385,-

 

Blåskjell fra fjorden

(Mussels with Saffron Sauce)

Blåskjell med kremet safransaus

Smaksatt med ingefær, chili og hvitløk

Servert med hjemmelagd focaccia og aioli

(Allergen: Bløtdyr, melk, sulfitt, hvete, egg og sennep)

Kr 265,-

“Jeg bruker vin til matlaging, noen ganger har jeg det til og med i maten.” – William Claude Dukenfield (1880 – 1946. Amerikansk skuespiller og komiker, mest kjent under navnet «W.C.Fields».)

 

Vegansk (Vegan)

Veganske Steam Buns

(Vegan Steam Buns)

Steam buns med soyabiff og marinert sopp

sprø grønnsaker smaksatt med Hoi sin saus, koriander og peanøtter

(Allergener: hvete, peanøtt og soya)

 Kr 275,-

 

Vegansk is

(Vegan Ice Cream)

Vegansk blodappelsin sorbet

(Allergener: soya)

 Kr 95,-

“Man kan ikke tenke godt, elske godt eller sove godt,

hvis man ikke har spist godt.” – Virginia Woolf (1882-1941. Engelsk forfatter)

Dessert (Desserts)

Sprø kjærlighet og syrlig solskinn

(Lemony Sunshine)

Syrlig sitronkrem med friske bær

Servet med sprø marengs og vaniljeis

(Allergen: egg og melk)

Kr 145,-

 

Creme Brulee

 Fransk vaniljekrem med sprøtt sukkerlokk 

(Allergen: egg og melk)

Kr 125,-

Mövenpick is og sorbet (Ice Cream and Sorbet)

vanilje, sjokolade, caramelita, mango- og pasjonsfruktsorbet

(Allergener: melk, egg)

 Kr 42,- pr kule

Konfekt til kaffen? (Something sweet with your coffee?)

 Kr 35,-

Eplekake (Homemade Apple Cake)

Vår egen hjemmelagde eplekake

Servert med vaniljeis, krem og eggelikør

(Allergener: gluten hvete, melk, egg)

Kr 125,-

Nystekt Vaffel (Norwegian Waffle)

med softis og varme multer

(Allergener: gluten hvete, melk og egg)

Kr 115,-

 

Nystekt Vaffel (Norwegian Waffle)

med vaniljeis

(Allergener: gluten hvete, melk, egg)

Kr 85,-

Nystekt Vaffel (Norwegian Waffle)

med jordbærsyltetøy og rømme

(Allergener: gluten hvete, egg, melk)

Kr 65,-

 “Alt du trenger er kjærlighet. Men litt sjokolade nå og da skader ikke.” – Charles Monroe Schulz (1922 – 2000. Amerikansk tegneserieskaperen, særlig kjent for serien «Knøttene».)

Barnemeny (Children's Menu)

PØLSER (SAUSAGES)

med potetmos eller pommes frites

(Allergener: melk)

Kr. 95,-

PANNEKAKER (PANCAKES)

med sukker og syltetøy

(Allergener: melk, egg, gluten hvete)

Kr. 95,-

SLIDER

Plain hamburger med ost og bacon

Servert med pommes frites og ketchup

(Allergener: gluten hvete, melk)

Kr. 115,-

HALVE PORSJONER (HALF PORTIONS)

Vi serverer også halve porsjoner på et utvalg av de forskjellige rettene i vår a la carte meny

Kr 60% av ordinær pris

(Allergener: spør oss)

IS SOM DESSERT ER INKLUDERT I PRISEN FOR BARN

(Ice cream is included in the price for children)