MORTENSGÅS

TIRSDAG-SØNDAG UKE 45

(9. nov – 14. nov)

Historien om Mortensgås

Munk ville ikke bli biskop

Den katolske helgenen St. Martin feires hvert år 11. november med et godt gås-måltid, særlig i Frankrike. Og det var nettopp der det hele startet. Bakgrunnen for gås-spisingen går nemlig helt tilbake til 300-tallet, da innbyggerne i den franske byen Tours skulle velge ny biskop.

De fleste pekte på den gode munken Martin. Men Martin, som på norsk blir til Morten, var ikke interessert i tittelen. Han gjemte seg derfor i en gås-innhegning for å komme seg unna, men gjessenes skvatring avslørte Martin, som ble funnet og presset til å bli biskop. Tross sitt fromme sinn hadde Martin også en hevngjerrig side, og det fikk de løsmunnede gjessene snart merke. Han ga ordre om at undersåttene hvert år skulle slakte og spise minst én gås.

 

«Mortensgås Meny»

Gravet laks

Kryddergravet lakserose på høstens salater

Servert med urtedressing og hjemmelaget brød med godt smør

Stekt gås

Stekt gås med høstens epler, svisker og hjemmelaget rødkål

Servert med karamelliserte poteter og fløtesaus

Eplekake

Husets lune eplekake med vaniljeis

Pris kr 695,-

Vinpakke:

Aperitiff

1 glass Anselmann Riesling til forrett

2 glass La Familie Barbera til hovedrett

Kr 395,-

Dessertvin

Kr 80,-

Kaffe avec

Kr 95,-

 NB! Må bestilles 4 dager i forveien  

For bordbestilling kontakt oss på telefon:
33 50 76 20
eller send oss en mail:
post@verdensendespiseriet.no