JULEMENY

fra 3. november

Forretter (Appetizers)

Rakfisk i lefse

Rakfisk fra Valdres med rømme

rødløk, egg, rødbeter og purre

(Allergener: melk, hvete, egg og fisk)

 Kr 185,-

 

Kamskjell

(Butter Seared Scallops)

Smørstekte kamskjell med jordskokkrem og

sprøstekt chorizopølse

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: bløtdyr, hvete, egg, sennep og melk)

Kr 225,-

 

Reinsdyrhjerte

(Smoked Reindeer Heart)

Røkt reinsdyrhjerte

Syltet kantarell, snøfrisk og rognebærgele

Servert med flatbrød

(Allergener: hvete, melk og sulfitt)

Kr 195,-

Hummersuppe

(Lobster Soup)

Kremet hummersuppe med hummerboller

tilsmakt med cognac- og karrikrem

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: hvete, skalldyr, melk og sennep)

Kr 195,-

 

Til hummersuppen anbefaler vi vår egen

Verdens Ende øl

 fra Færder Mikrobryggeri – med smak av

vanilje og koriander.

 

Husets fiskesuppe

(Homemade Fish Soup)

Suppe med tomat, safran, løk,                    

fennikel, steinbit, laks, scampi, blåskjell

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: hvete, bløtdyr, soya, reker, egg, fisk, skalldyr og sennep)

Kr 165,-

 

Grønn salat

Frisk grønn salat med tomat, agurk, rødløk og Castelvetrano-oliven fra Sicilia

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: hvete, egg og sennep)

Kr 125,-

 

Vi har også glutenfritt brød

(We also have gluten free bread)

“Det finnes ingen mer oppriktig kjærlighet enn kjærligheten til mat.” – George Bernard Shaw (1856 – 1950. Irsk dramatiker)

Småretter og smørbrød ( Light Meals and Sandwiches)

 Rekesmørbrød

(Open Faced Shrimp Sandwich)

Rekesmørbrød med reker, egg, majones og sitron

(Allergener: hvete, rug, melk, skalldyr og egg)

Kr 185,­-

 

Rødspettefilet

(Fillet of Plaice)

Fritert filet av rødspette på rustikkbrød

med Skagenrøre, lodderogn og syltet asparges

(Allergener: hvete, rug, melk, skalldyr, fisk, egg og sennep)

Kr 195,-

 

Julesmørbrød

(Christmas Sandwich)

Sprøstekt ribbe og medisterkake på rustikkbrød

med rødkål, epler, svisker og god sennep

Servert med ribbesaus

(Allergener: hvete, rug, melk og sennep)

Kr 225,-

Julesalat

(Christmas Salad)

Sprø hjertesalat med delikatesseskinke

fiken, rødbeter, appelsin, valnøtter, syltet løk

 Sennepdressing og lun chevre på toast

(Allergener: hvete, sennep, melk og nøtter)

Kr 225,-

 

Sildetallerken

(Marinated Herring)

Rømmesild, sennepsild og løksild

med mandelpotet, kokt egg og løk

Servert med rugbrød og smør

(Allergener: fisk, rug, hvete, egg, melk og sennep)

Kr 245,-

 

Fish and Chips

Sprøstekt fiskefilet av Alaskatorsk

Med pommes frites, sitron og remulade

(Allergener: fisk, egg, sulfitt og sennep)

Kr 255,-

 

Orson Welles

“Ask not what you can do for your country. Ask what’s for lunch.

Litt sulten (Side Orders)

Pommes frites (FrenchFries)

Kr 75,-

 

Søtpotetfries / Sweet Potatoe Fries

Servert med ketchup

Kr 85,-

 

Focaccia med aioli (Focaccia with Aioli)

(Allergener: gluten hvete, egg, soya, sennep)

Kr 65,-

Friterte Løkringer (Onion Rings)

8 stk løkringer servert med aioli

(Allergener: gluten hvete, egg, sennep)

Kr 65,-

Grønne Oliven/Green olives

Store grønne økologiske Castelvetrano-oliven

fra Sicilia

Kr 65,-

 

 «Man kan ikke drive god politikk med et dårlig kjøkken.

«Charles-Maurice de Talleyrand«

Hovedretter (Main Dishes)

(KJØTT/MEAT

Norsk indrefilet av okse

(Beef Tenderloin)

Norsk indrefilet av okse surret med bacon og fylt med gorgonzola

 sesongens grønnsaker

og hasselbackpotet

Servert med portvinssaus

(Allergener: melk og sulfitt)

Kr 435,-

 

Juletallerken

(Norwegian Christmas Platter )

Sprøstekt ribbe, medisterkaker og julepølse

Surkål, rødkål og tyttebær

Serverte med morenepoteter og ribbesaus

(Allergener: melk og sulfitt)

Kr 385,-

 

Tradisjonelt Pinnekjøtt

(Cured Lamb Ribs)

 Pinnekjøtt av Vestlandskvalitet

Vossakorv, kålrabistappe og morenepoteter

 Servert med sjy

(Allergener: melk)

Kr 445,-

 

Kyllingbryst fra Vestfold

(Chicken Breast)

Kyllingbryst fra Vestfold

Sesongens grønnsaker og sopprisotto

Servert med chili- og eplesaus

(Allergener: melk, soya og sulfitt)

Kr 325,-

 

Spiseriets Hamburger

(Hamburger Spiseriet’s Style)

Hamburger, salat, tomat, dressing, løk, sylteagurk, bacon og cheddarost

Servert med friterte løkringer og pommes frites

(Allergener: hvete, melk, egg og sennep)

Kr 255,-

 

FISK/FISH

Dagens Fisk

(Catch of The Day)

Vil variere etter hva vi får tak i, spør deres servitør

(Allergener: Spør oss!)

Dagens pris

Lutefisk fra Værøy

(Stockfish)

Lutefisk, ertestuing og baconfett

med sennepssaus og morenepoteter

Potetlefse, brunost og sennep følger fisken

(Allergener: hvete, fisk, melk og sennep)

Kr 395,-

Påfyll lutefisk kr 95,-

 

Husets fiskesuppe

(Homemade Fish Soup)

Suppe med tomat, safran,

løk, fennikel, steinbit, laks, scampi og blåskjell

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: hvete, bløtdyr, soya, reker, egg, fisk, skalldyr og sennep)

Medium kr 265,-

Stor Kr 365,-

 

Hummersuppe

(Lobster Soup)

Kremet hummersuppe med hummerboller

tilsmakt med cognac- og karrikrem

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: hvete, skalldyr, melk og sennep)

Medium 285,-

Stor kr 395,-

 

“Jeg bruker vin til matlaging, noen ganger har jeg det til og med i maten.” – William Claude Dukenfield (1880 – 1946. Amerikansk skuespiller og komiker, mest kjent under navnet «W.C.Fields».)

 

Vegansk (Vegan)

Falafel

Falafel med rødbetskrem

Grønnsakchips, gremolata og tahinisaus

Servert med pitabrød

(Allergener: gluten hvete)

Kr 285,-

 

Vegansk is

(Vegan Ice Cream)

Vanilje-is med skogsbær og browniebiter

Servert med lune skogsbær

(Allergener: havre og hvete)

Kr 95,-

 

“Man kan ikke tenke godt, elske godt eller sove godt,

hvis man ikke har spist godt.” – Virginia Woolf (1882-1941. Engelsk forfatter)

Dessert (Desserts)

Riskrem

(Rice Pudding)

Riskrem med kirsebærsaus og ristede mandler

Servert med krumkake

(Allergener: melk, egg, hvete og mandler)

Kr 135,-

 

Multekrem

(Cloudberry Cream)

Multekrem servert med krumkake

(Allergener: melk, hvete og egg)

Kr 145,-

 

Creme Brulee

Smaksatt med appelsin

(Allergener: egg og melk)

Kr 135,-

 

Mövenpick is og sorbet

Ice Cream and Sorbet

Velg mellom:

Vanilje – sjokolade – caramelita

og

mango- og pasjonsfruktsorbet

(Allergener: melk og egg)

 Pris pr. kule kr 42,-

 

Noe søtt til kaffen?

Something sweet with your coffee?

Kr 39,-

Sjokoladefondant

(Chocolate Fondant)

Varm sjokoladekake med friske

frukter og bær

Servert med møvenpick vaniljeis

og bringebærsaus

(Allergener: egg og melk)

Kr 155,-

 

Eplekake

(Homemade Apple Cake)

Vår egen hjemmelagde eplekake

Servert med vaniljeis, krem og eggelikør

(Allergener: hvete, melk og egg)

Kr 135,-

 

Nystekt Vaffel

(Norwegian Waffle)

Med vaniljeis og varme multer

(Allergener: hvete, egg og melk)

Kr 135,-

Nystekt Vaffel

(Norwegian Waffle)

Med Mövenpick vaniljeis

(Allergener: hvete, egg og melk)

Kr 80,-

 

Nystekt Vaffel

(Norwegian Waffle)

Med jordbærsyltetøy og rømme

(Allergener hvete, egg og melk)

Kr 65,-

 “Alt du trenger er kjærlighet. Men litt sjokolade nå og da skader ikke.” – Charles Monroe Schulz (1922 – 2000. Amerikansk tegneserieskaperen, særlig kjent for serien «Knøttene».)

Barnemeny (Children's Menu)

PØLSER (SAUSAGES)

med potetmos eller pommes frites

(Allergener: melk)

Kr 95,-

PANNEKAKER (PANCAKES)

med sukker og syltetøy

(Allergener: melk, egg, gluten hvete)

Kr 95,-

SLIDER

Plain hamburger med ost og bacon

Servert med pommes frites og ketchup

(Allergener: gluten hvete, melk)

Kr 125,-

STEKT KYLLINGBRYST

(FRIED CHICKEN BREAST)

Med grønn salat og

potetmos eller pommes frites

(Allergen: melk)

Kr 155,-

BARNEBIFF (STEAK FOR KIDS)

Norsk indrefilet av okse med sesongens

friske grønnsaker og pommes frites

Servert med fløtesaus

(Allergener: egg, melk, sulfitt)

Kr 195,-

HALVE PORSJONER (HALF PORTIONS)

Vi serverer også halve porsjoner på et utvalg av de forskjellige rettene i vår a la carte meny

Kr 60% av ordinær pris

(Allergener: spør oss)

IS SOM DESSERT ER INKLUDERT I PRISEN FOR BARN

(Ice cream is included in the price for children)