JULEMENY
fra 3. november

Forretter (Appetizers)
Rakfisk i lefse
Rakfisk fra Valdres med rømme
rødløk, egg, rødbeter og purre
(Allergener: melk, hvete, egg og fisk)
Kr 185,-
Kamskjell
(Butter Seared Scallops)
Smørstekte kamskjell med jordskokkrem og
sprøstekt chorizopølse
Servert med focaccia og aioli
(Allergener: bløtdyr, hvete, egg, sennep og melk)
Kr 225,-
Reinsdyrhjerte
(Smoked Reindeer Heart)
Røkt reinsdyrhjerte
Syltet kantarell, snøfrisk og rognebærgele
Servert med flatbrød
(Allergener: hvete, melk og sulfitt)
Kr 195,-
Hummersuppe
(Lobster Soup)
Kremet hummersuppe med hummerboller
tilsmakt med cognac- og karrikrem
Servert med focaccia og aioli
(Allergener: hvete, skalldyr, melk og sennep)
Kr 195,-
Til hummersuppen anbefaler vi vår egen
Verdens Ende øl
fra Færder Mikrobryggeri – med smak av
vanilje og koriander.
Husets fiskesuppe
(Homemade Fish Soup)
Suppe med tomat, safran, løk,
fennikel, steinbit, laks, scampi, blåskjell
Servert med focaccia og aioli
(Allergener: hvete, bløtdyr, soya, reker, egg, fisk, skalldyr og sennep)
Kr 165,-
Grønn salat
Frisk grønn salat med tomat, agurk, rødløk og Castelvetrano-oliven fra Sicilia
Servert med focaccia og aioli
(Allergener: hvete, egg og sennep)
Kr 125,-
Vi har også glutenfritt brød
(We also have gluten free bread)
“Det finnes ingen mer oppriktig kjærlighet enn kjærligheten til mat.” – George Bernard Shaw (1856 – 1950. Irsk dramatiker)
Småretter og smørbrød ( Light Meals and Sandwiches)
Rekesmørbrød
(Open Faced Shrimp Sandwich)
Rekesmørbrød med reker, egg, majones og sitron
(Allergener: hvete, rug, melk, skalldyr og egg)
Kr 185,-
Rødspettefilet
(Fillet of Plaice)
Fritert filet av rødspette på rustikkbrød
med Skagenrøre, lodderogn og syltet asparges
(Allergener: hvete, rug, melk, skalldyr, fisk, egg og sennep)
Kr 195,-
Julesmørbrød
(Christmas Sandwich)
Sprøstekt ribbe og medisterkake på rustikkbrød
med rødkål, epler, svisker og god sennep
Servert med ribbesaus
(Allergener: hvete, rug, melk og sennep)
Kr 225,-
Julesalat
(Christmas Salad)
Sprø hjertesalat med delikatesseskinke
fiken, rødbeter, appelsin, valnøtter, syltet løk
Sennepdressing og lun chevre på toast
(Allergener: hvete, sennep, melk og nøtter)
Kr 225,-
Sildetallerken
(Marinated Herring)
Rømmesild, sennepsild og løksild
med mandelpotet, kokt egg og løk
Servert med rugbrød og smør
(Allergener: fisk, rug, hvete, egg, melk og sennep)
Kr 245,-
Fish and Chips
Sprøstekt fiskefilet av Alaskatorsk
Med pommes frites, sitron og remulade
(Allergener: fisk, egg, sulfitt og sennep)
Kr 255,-
Orson Welles
“Ask not what you can do for your country. Ask what’s for lunch.
Litt sulten (Side Orders)
Pommes frites (FrenchFries)
Kr 75,-
Søtpotetfries / Sweet Potatoe Fries
Servert med ketchup
Kr 85,-
Focaccia med aioli (Focaccia with Aioli)
(Allergener: gluten hvete, egg, soya, sennep)
Kr 65,-
Friterte Løkringer (Onion Rings)
8 stk løkringer servert med aioli
(Allergener: gluten hvete, egg, sennep)
Kr 65,-
Grønne Oliven/Green olives
Store grønne økologiske Castelvetrano-oliven
fra Sicilia
Kr 65,-
«Man kan ikke drive god politikk med et dårlig kjøkken.
Hovedretter (Main Dishes)
(KJØTT/MEAT
Norsk indrefilet av okse
(Beef Tenderloin)
Norsk indrefilet av okse surret med bacon og fylt med gorgonzola
sesongens grønnsaker
og hasselbackpotet
Servert med portvinssaus
(Allergener: melk og sulfitt)
Kr 435,-
Juletallerken
(Norwegian Christmas Platter )
Sprøstekt ribbe, medisterkaker og julepølse
Surkål, rødkål og tyttebær
Serverte med morenepoteter og ribbesaus
(Allergener: melk og sulfitt)
Kr 385,-
Tradisjonelt Pinnekjøtt
(Cured Lamb Ribs)
Pinnekjøtt av Vestlandskvalitet
Vossakorv, kålrabistappe og morenepoteter
Servert med sjy
(Allergener: melk)
Kr 445,-
Kyllingbryst fra Vestfold
(Chicken Breast)
Kyllingbryst fra Vestfold
Sesongens grønnsaker og sopprisotto
Servert med chili- og eplesaus
(Allergener: melk, soya og sulfitt)
Kr 325,-
Spiseriets Hamburger
(Hamburger Spiseriet’s Style)
Hamburger, salat, tomat, dressing, løk, sylteagurk, bacon og cheddarost
Servert med friterte løkringer og pommes frites
(Allergener: hvete, melk, egg og sennep)
Kr 255,-
FISK/FISH
Dagens Fisk
(Catch of The Day)
Vil variere etter hva vi får tak i, spør deres servitør
(Allergener: Spør oss!)
Dagens pris
Lutefisk fra Værøy
(Stockfish)
Lutefisk, ertestuing og baconfett
med sennepssaus og morenepoteter
Potetlefse, brunost og sennep følger fisken
(Allergener: hvete, fisk, melk og sennep)
Kr 395,-
Påfyll lutefisk kr 95,-
Husets fiskesuppe
(Homemade Fish Soup)
Suppe med tomat, safran,
løk, fennikel, steinbit, laks, scampi og blåskjell
Servert med focaccia og aioli
(Allergener: hvete, bløtdyr, soya, reker, egg, fisk, skalldyr og sennep)
Medium kr 265,-
Stor Kr 365,-
Hummersuppe
(Lobster Soup)
Kremet hummersuppe med hummerboller
tilsmakt med cognac- og karrikrem
Servert med focaccia og aioli
(Allergener: hvete, skalldyr, melk og sennep)
Medium 285,-
Stor kr 395,-
“Jeg bruker vin til matlaging, noen ganger har jeg det til og med i maten.” – William Claude Dukenfield (1880 – 1946. Amerikansk skuespiller og komiker, mest kjent under navnet «W.C.Fields».)
Vegansk (Vegan)
Falafel
Falafel med rødbetskrem
Grønnsakchips, gremolata og tahinisaus
Servert med pitabrød
(Allergener: gluten hvete)
Kr 285,-
Vegansk is
(Vegan Ice Cream)
Vanilje-is med skogsbær og browniebiter
Servert med lune skogsbær
(Allergener: havre og hvete)
Kr 95,-
“Man kan ikke tenke godt, elske godt eller sove godt,
hvis man ikke har spist godt.” – Virginia Woolf (1882-1941. Engelsk forfatter)
Dessert (Desserts)
Riskrem
(Rice Pudding)
Riskrem med kirsebærsaus og ristede mandler
Servert med krumkake
(Allergener: melk, egg, hvete og mandler)
Kr 135,-
Multekrem
(Cloudberry Cream)
Multekrem servert med krumkake
(Allergener: melk, hvete og egg)
Kr 145,-
Creme Brulee
Smaksatt med appelsin
(Allergener: egg og melk)
Kr 135,-
Mövenpick is og sorbet
Ice Cream and Sorbet
Velg mellom:
Vanilje – sjokolade – caramelita
og
mango- og pasjonsfruktsorbet
(Allergener: melk og egg)
Pris pr. kule kr 42,-
Noe søtt til kaffen?
Something sweet with your coffee?
Kr 39,-
Sjokoladefondant
(Chocolate Fondant)
Varm sjokoladekake med friske
frukter og bær
Servert med møvenpick vaniljeis
og bringebærsaus
(Allergener: egg og melk)
Kr 155,-
Eplekake
(Homemade Apple Cake)
Vår egen hjemmelagde eplekake
Servert med vaniljeis, krem og eggelikør
(Allergener: hvete, melk og egg)
Kr 135,-
Nystekt Vaffel
(Norwegian Waffle)
Med vaniljeis og varme multer
(Allergener: hvete, egg og melk)
Kr 135,-
Nystekt Vaffel
(Norwegian Waffle)
Med Mövenpick vaniljeis
(Allergener: hvete, egg og melk)
Kr 80,-
Nystekt Vaffel
(Norwegian Waffle)
Med jordbærsyltetøy og rømme
(Allergener hvete, egg og melk)
Kr 65,-
“Alt du trenger er kjærlighet. Men litt sjokolade nå og da skader ikke.” – Charles Monroe Schulz (1922 – 2000. Amerikansk tegneserieskaperen, særlig kjent for serien «Knøttene».)
Barnemeny (Children's Menu)
PØLSER (SAUSAGES)
med potetmos eller pommes frites
(Allergener: melk)
Kr 95,-
PANNEKAKER (PANCAKES)
med sukker og syltetøy
(Allergener: melk, egg, gluten hvete)
Kr 95,-
SLIDER
Plain hamburger med ost og bacon
Servert med pommes frites og ketchup
(Allergener: gluten hvete, melk)
Kr 125,-
STEKT KYLLINGBRYST
(FRIED CHICKEN BREAST)
Med grønn salat og
potetmos eller pommes frites
(Allergen: melk)
Kr 155,-
BARNEBIFF (STEAK FOR KIDS)
Norsk indrefilet av okse med sesongens
friske grønnsaker og pommes frites
Servert med fløtesaus
(Allergener: egg, melk, sulfitt)
Kr 195,-
HALVE PORSJONER (HALF PORTIONS)
Vi serverer også halve porsjoner på et utvalg av de forskjellige rettene i vår a la carte meny
Kr 60% av ordinær pris
(Allergener: spør oss)
IS SOM DESSERT ER INKLUDERT I PRISEN FOR BARN
(Ice cream is included in the price for children)