VÅRMENY

Forretter (Appetizers)

Kamskjell

(Butter Seared Scallops)

Smørstekte kamskjell med blomkålpure og chorizopølse

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: bløtdyr, hvete, egg, sennep og melk)

 Kr 225,-

 

Andebryst

(Crispy Duck)

Lunt andebryst i sprøstekt pannekake

med syltede grønnsaker og plommesaus

(Allergener: sesam, hvete og soya)

 Kr 185,-

 

Hummersuppe

(Lobster Soup)

Kremet hummersuppe med hummerboller

tilsmakt med cognac- og karrikrem

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: hvete, fisk, bløtdyr, skalldyr, egg, melk, sennep og sulfitt)

Kr 185,-

Til hummersuppen anbefaler vi «vår egen» Verdens Ende øl fra Færder Mikrobryggeri – med smak av vanilje og koriander.

 

Husets fiskesuppe

(Homemade Fish Soup)

Suppe med tomat, safran, løk, 

fennikel, steinbit, laks, scampi

og blåskjell

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: hvete, bløtdyr, soya,

egg, fisk, skalldyr og sennep)

Kr 145,-

Vi har også glutenfritt brød

(We also have gluten free bread)

“Det finnes ingen mer oppriktig kjærlighet enn kjærligheten til mat.” – George Bernard Shaw (1856 – 1950. Irsk dramatiker)

Småretter og smørbrød ( Light Meals and Sandwiches)

Rekesmørbrød

(Open Faced Shrimp Sandwich)

Håndpillede reker på rustikkbrød med egg, majones og sitron

(Allergener: hvete, rug, bygg, melk, skalldyr, egg og sennep. Kan inneholde spor av soya og sesamfrø)

Kr 175,-

Rødspettefilet

(Fillet of Plaice)

Fritert filet av rødspette på rustikkbrød

med Skagenrøre, reker, lodderogn og syltet asparges

(Allergener: hvete, rug, melk, skalldyr, fisk,

egg og sennep)

Kr 195,-

Biffsmørbrød

(Steak Sandwich)

150 gram ytrefilet av okse på rustikkbrød

med bakt paprika og asparges

Servert med løkringer og hjemmelaget bearnaisesaus

(Allergener: hvete, egg, sulfitt, smør og sennep)

Kr 265,-

Cæsar salat

(Ceasar Salad)

Romanosalat med kyllingbryst

parmesan, bacon,

brødkrutonger og dressing

(Allergener: hvete, egg, fisk, sennep og melk)

Kr 215,-

Bacalao

(Norwegian Fish Stew)

Pikant fiskegryte med klippfisk, paprika, tomat, løk,

poteter og oliven

Smaksatt med hvitløk, oregano, sitron og chili

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: fisk, hvete, egg og sennep)

Kr 245,-

 

Husets sildetallerken

(Marinated Herring Platter)

Janssons fristelse

Rømmesild, sennepsild og løksild

morenepoteter, kokt egg og løk

Servert med rugbrød og smør

(Allergener: fisk, rug, egg, melk, hvete og sennep)

Kr 235,-

Fish and Chips

Fritert filet av alaska torsk

Servert med pommes frites

sitron og remulade

(Allergener: hvete, fisk, egg og sennep)

Kr 255,-

 

Blåskjell fra fjorden

(Mussels with Saffron Sauce)

Blåskjell med safransaus

Smaksatt med ingefær, chili og hvitløk

Servert med hjemmelagd focaccia

(Allergener: Bløtdyr, melk, sulfitt og gluten)

Kr 265,-

Spiseriets Hamburger

(Hamburger Spiseriet’s Style)

Hamburger, salat, tomat, løk, sylteagurk, bacon og cheddarost

Servert med friterte løkringer og pommes frites

(Allergener: gluten hvete, rug, melk, egg, sennep)

Kr 255,-

Orson Welles

“Ask not what you can do for your country. Ask what’s for lunch.

Litt sulten (Side Orders)

Pommes frites/French Fries

Servert med ketchup

(Allergener: kan inneholde spor av hvete)

Kr 75,-

Søtpotetfries/Sweet Potatoe Fries

Servert med ketchup

(Allergener: kan inneholde spor av hvete)

Kr 85,-

Focaccia med aioli/Focaccia with Aioli

(Allergener: hvete, egg og sennep)

Kr 65,-

Friterte løkringer/Onion Rings

8 stk løkringer med aioli og ketchup

(Allergener: hvete, egg og sennep)

Kr 65,-

Grønne oliven/Green Olives

Store grønne økologiske Castelvetrano-oliven

fra Sicilia

Kr 65,-

Friterte akkarbiter

Salt & Pepper Squid Chunks

5 stk biter av akkar smaksatt med salt og pepper

Servert med sitron og chilimajones

(Allergener: bløtdyr, hvete, egg, sennep og selleri)

Kr 85,-

 

Sjy chips fra Helgeland

(Crispy Kelp and Sea Salt Chips)

Sprø sukkertare- og havsalt chips

fra Kvarøy på Helgelandskysten

Snacks for værbitte nordlendinger og andre god-folk

(Allergener: inneholder spor av gluten og kan inneholde spor av skalldyr)

Kr 65,-

«Man kan ikke drive god politikk med et dårlig kjøkken.

«Charles-Maurice de Talleyrand«

Hovedretter (Main Dishes)

KJØTT

Surf ’n’ Turf

(Beef Tenderloin)

Norsk Indrefilet av okse

 med stekt kongereke

sesongens grønnsaker og annapoteter

bearnaisesaus og rødvinssaus

(Allergener: skalldyr, melk, sulfitt og egg)

Kr 435,-

 

Vårkylling

(Roasted Spring Chicken)

Helstekt vårkylling med

sesongens friske grønnsaker 

potetmos med smør, hvitløk og parmesan

(Allergen: melk)

Kr 365,-

 

Spiseriet’s Hamburger

(Hamburger Spiseriet’s Style)

Hamburger med salat, tomat, dressing, løk,

pickles, coleslaw, bacon og cheddarost

pommes frites og friterte løkringer

(Allergen: hvete, melk, egg og sennep)

Kr 255,-

 

Dagens Spesial

Spør oss hva vi har i dag

(Allergener: spør oss!)

Dagens pris: Spør oss

FISK

Dagens Fisk

(Catch of The Day)

Vil variere etter hva vi får tak i

(Allergener: Spør oss!)

Dagens pris: Spør oss

 

Husets fiskesuppe

(Homemade Fish Soup)

Suppe med tomat, safran,

løk, fennikel, steinbit, laks, scampi og blåskjell

Servert med focaccia og aioli

(Allergen: hvete, bløtdyr, soya, egg fisk, skalldyr og sennep)

Medium   Kr 255,-  

Stor Kr 345,-

 

Hummersuppe

(Lobster Soup)

Kremet hummersuppe med hummerboller

tilsmakt med cognac- og karrikrem

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: hvete, fisk, bløtdyr, skalldyr, melk, egg, sennep og sulfitt)

Medium Kr 275,-

Stor Kr 385,-

Blåskjell fra fjorden

(Mussels with Saffron Sauce)

Blåskjell med kremet safransaus

Smaksatt med ingefær, chili og hvitløk

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: Bløtdyr, fisk, melk, sulfitt, selleri, egg, sennep og hvete)

Kr 265,-

“Jeg bruker vin til matlaging, noen ganger har jeg det til og med i maten.” – William Claude Dukenfield (1880 – 1946. Amerikansk skuespiller og komiker, mest kjent under navnet «W.C.Fields».)

 

Vegansk (Vegan)

Steam Buns

(Vegan Steam Buns)

Steam buns med soyabiff og marinert sopp

sprø grønnsaker smaksatt med Hoi sin saus, koriander og peanøtter

(Allergener: hvete, peanøtt og soya)

Kr 275,-

 

Vegansk is

(Vegan Ice Cream)

Vegansk blodappelsin sorbet

(Allergener: soya)

Kr 95,-

“Man kan ikke tenke godt, elske godt eller sove godt,

hvis man ikke har spist godt.” – Virginia Woolf (1882-1941. Engelsk forfatter)

Dessert (Desserts)

Dagens dessert

Spør oss hva kjøkkenet har laget i dag

(Allergener: spør oss)

Pris: spør oss

 

Creme Brulee

Fransk vaniljekrem med sprøtt sukkerlokk

(Allergener: egg og melk)

Kr 135,-

 

Sjokoladefondant

(Chocolate Fondant)

Varm sjokoladekake med friske

frukter og bær

Servert med Mövenpick vaniljeis

og bringebærsaus

(Allergener: egg og melk)

Kr 155, –

Til sjokoladefondanten anbefaler vi en rød dessertvin:

Recioto della Valpolicella

 

Mövenpick is og sorbet

Ice Cream and Sorbet

Velg mellom:

Vanilje – sjokolade – caramelita

og

mango- og pasjonsfruktsorbet

(Allergener: melk og egg)

 1. kule Kr 42,-

Eplekake

(Homemade Apple Cake)

Vår egen hjemmelagde eplekake

Servert med vaniljeis,

krem og eggelikør

(Allergener: hvete, melk, egg og mandel)

Kr 135,-

 

Nystekt Vaffel

(Norwegian Waffle)

Med Mövenpick vaniljeis og varme multer

(Allergener: hvete, egg og melk)

Kr 115,-

 

Nystekt Vaffel

(Norwegian Waffle)

Med Mövenpick vaniljeis

(Allergener: hvete, egg og melk)

Kr 85,-

 

Nystekt Vaffel

(Norwegian Waffle)

Med jordbærsyltetøy og rømme

(Allergener: hvete, egg og melk)

Kr 65,-

 

Noe søtt til kaffen?

Something sweet with your coffee?

Kr 35,-

 “Alt du trenger er kjærlighet. Men litt sjokolade nå og da skader ikke.” – Charles Monroe Schulz (1922 – 2000. Amerikansk tegneserieskaperen, særlig kjent for serien «Knøttene».)

Barnemeny (Children's Menu)

PØLSER (SAUSAGES)

med potetmos eller pommes frites

(Allergener: melk)

Kr 95,-

PANNEKAKER (PANCAKES)

med sukker og syltetøy

(Allergener: melk, egg, gluten hvete)

Kr 95,-

SLIDER

Plain hamburger med ost og bacon

Servert med pommes frites og ketchup

(Allergener: gluten hvete, melk)

Kr 115,-

STEKT KYLLINGBRYST

(FRIED CHICKEN BREAST)

Med grønn salat og

potetmos eller pommes frites

(Allergener: melk)

Kr 145,-

BARNEBIFF (STEAK FOR KIDS)

Norsk indrefilet av okse med sesongens

friske grønnsaker og pommes frites

Servert med fløtesaus

(Allergener: egg, melk, sulfitt)

Kr 175,-

HALVE PORSJONER (HALF PORTIONS)

Vi serverer også halve porsjoner på et utvalg av de forskjellige rettene i vår a la carte meny

Kr 60% av ordinær pris

(Allergener: spør oss)

IS SOM DESSERT ER INKLUDERT I PRISEN FOR BARN

(Ice cream is included in the price for children)