Høstmeny 2018
forretter (appetizers)
Carpaccio av elg
(Moose Carpaccio)
Tynne skiver av elgbiff med syltet kantarell og urtedressing
Servert med høstens salater og goudaost
(Allergener: melk)
Kr 155,-
Rekecocktail
(Shrimp Cocktail)
Håndpillede reker med fine salater, grapefrukt og avokado
Hjemmelaget Thousand Island dressing og melba toast
(Allergener: Gluten hvete, skalldyr, melk)
Kr 145,-
Jordskokksuppe
(Jerusalem Artichoke Soup)
Kremet jordskokksuppe med stekte kamskjell og sjøkreps
Servert med jordskokkchips
(Allergener: skalldyr, melk)
Kr 165,-
Husets fiskesuppe
(Homemade Fish Soup)
Suppe med tomat, safran, løk, fennikel, steinbit, laks, scampi og blåskjell
Servert med focaccia og aioli
(Allergener: gluten hvete, bløtdyr, soya, reker, egg, fisk, skalldyr, sennep)
Kr 125,-
“Det finnes ingen mer oppriktig kjærlighet enn kjærligheten til mat.”
– George Bernard Shaw (1856 – 1950. Irsk dramatiker)
Smørbrød (Open Faced Sandwiches)
Rekesmørbrød
(Open Faced Shrimp Sandwich)
Med håndpillede reker, egg majones og sitron
Kr 145,-
(Allergener: gluten hvete, havre, rug, melk, skalldyr, egg, soya)
Rødspettefilet
(Fillet of Plaice)
Fritert rødspettefilet på kornbrød med remulade, reker og syltet asparges
Kr 175,-
(Allergener: gluten hvete, havre, rug, melk, egg, fisk, skalldyr)
Kantarelltoast
(Chanterelle Toast)
Kremede kantareller på toastet landbrød
Servert med Æraskinke fra Tynset, rømme og tyttebær
Kr 225,-
(Allergener: gluten hvete, havre, rug, melk)
Småretter (Light Meals)
Cæsar salat
(Caesar salad)
Romanosalat med kyllingbryst, parmesan, bacon, brødkrutonger og dressing
Kr 185,-
(Allergener: gluten hvete, egg, fisk, sennep, melk)
Spiseriets Hamburger
(Hamburger spiseriet style)
Hamburger, salat, tomat, løk, sylteagurk, bacon og cheddarost
Servert med friterte løkringer og pommes frites
Kr 215,-
(Allergener: gluten: hvete, rug, melk, egg, sennep)
Litt sulten (Side Orders)
Pommes frites
(French Fries)
Liten kr 55,-
Stor Kr 75,-
Focaccia med aioli
(Focaccia with Aioli)
Liten kr 45,-
Stor Kr 65,-
(Allergener: gluten hvete, egg, soya)
Friterte løkringer
(Onion Rings)
6 stk løkringer servert med aioli
Kr 65,-
(Allergener: gluten hvete, egg)
Tomatsalat
(Tomatoe Salad)
Tomatsalat med løk og vinaigrette
Kr 65,-
(Allergener: sulfitt)
Grønn salat
(Green Salad)
Grønn salat med assorterte grønnsaker servert med vinaigrette
Kr 65,-
(Allergen: sulfitt)
“Ask not what you can do for your country. Ask what’s for lunch.”
Orson Welles
hovedretter (main courses)
Kjøtt
Plankestek Surf N´ Turf
(Plank Steak Surf N´ Turf)
Indrefilet av okse på planke med duchessepoteter
stekt villreke, baconsurrede bønner og ovnsbakte cherrytomater
Servert med hjemmelaget béarnaisesaus
Kr 365,-
(Allergener: melk, skalldyr, egg, sulfitt)
Confitert andelår
(Confit Duck Leg)
Braisert andelår med sesongens grønnsaker
Ovnsbakte urtepoteter og skogsopp fløtesaus
Kr 295,-
(Allergener: melk, sulfitt)
Lammekarré
(Rack of Lamb)
Rosastekt lammekarré med høstens rotgrønnsaker og hvitløkkrem
Potetterte og rosmarinsjysaus
Kr 315,-
(Allergener: Gluten hvete, melk)
Dagens Viltrett
(Today’s Game Special)
Dagens viltrett og pris vil variere etter hvilke råvarer vi har, spør deres servitør
Dagens pris
“Jeg bruker vin til matlaging, noen ganger har jeg det til og med i maten.”
– William Claude Dukenfield (1880 – 1946. Amerikansk skuespiller og komiker, mest kjent under navnet «W.C.Fields».)
Fisk
(Fish)
Dagens Fisk
(Catch of The Day)
Vil variere etter hva vi får tak i, spør deres servitør
Dagens pris
Husets fiskesuppe
(Homemade Fish Soup)
Suppe med tomat, safran, løk, fennikel, steinbit, laks, scampi og blåskjell
Servert med focaccia og aioli
Liten Kr 195,-
Stor Kr 255,-
(Allergener: Gluten hvete, bløtdyr, soya, reker, egg, fisk, skalldyr, sennep)
Vegan
Veganburger
(Vegan Burger)
Hjemmelaget blomkål- og linseburger med salat, tomat, agurk og gulrotchips
Chilimajones og avocado topping
Servert med søtpotetfries
Kr 195,-
(Allergener: Gluten hvete)
“Man kan ikke tenke godt, elske godt eller sove godt, hvis man ikke har spist godt.”
– Virginia Woolf (1882-1941. Engelsk forfatter)
desserter (desserts)
Sjokoladefondant
(chocolate fondant)
Varm sjokoladekake med friske frukter og bær
Servert med møvenpick vaniljeis og bringebærsaus
Kr 135,-
(Allergener: egg, melk)
panacotta
(panacotta)
med høstens marinerte skogsbær smaksatt med kanel og anis
Kr 125,-
(Allergener: egg, melk)
Dagens kake
(cake of the day)
Vil variere, spør deres servitør hva vi serverer idag
Kr 85,-
(Allergener: spør oss)
Nystekt Vaffel
(Waffle)
med vaniljeis og varme multer
Kr 105,-
med rørte jordbær og rømme
Kr 55,-
(Allergener: gluten hvete, egg, melk)
Mövenpick is og sorbet
(ice cream and sorbet)
vanilje, sjokolade, caramelita, mango- og pasjonsfruktsorbet
Kr 35,- pr kule
(Allergener: melk, egg)
Hjemmelaget sjokolade
(homemade chocolate)
Pr. stk Kr 35,-
“Alt du trenger er kjærlighet. Men litt sjokolade nå og da skader ikke.”
– Charles Monroe Schulz (1922 – 2000. Amerikansk tegneserieskaperen, særlig kjent for serien «Knøttene».)
barnemeny (children's menu)
Barnemeny
(Children’s menue)
*
Halve porsjoner
(Half portions)
Vi serverer også halve porsjoner av de forskjellige rettene
Kr 60 % av ordinær pris
(Allergener: spør oss)
Pølser
(Sausages)
Pølser med potetmos eller pommes frites
Kr 95,-
(Allergener: melk)
Pannekaker
(Pancakes)
Med sukker og syltetøy
Kr 95,-
(Allergener: melk, egg, gluten hvete)
Det er inkludert is til dessert for barn
(Ice cream is included in the price for children)