
"Vestfold"
Kamskjell fra Fjorden
Stekte kamskjell med rødbetpure, ertepure, selleripure
sprøstekt Chorizo og grønnsakchips
(Allergener: bløtdyr, gluten hvete, melk, egg)
Andebryst fra Vestfold
Rosastekt andebryst med sesongens fineste grønnsaker
og Annapoteter smaksatt med urter
Servert med bringebærsaus
(Allergener: melk, sulfitt)
Sjokoladekake
Fransk sjokoladekake
friske frukter, bær og vaniljeis
Servert med pasjonsfruktsaus
(Allergener: smør, melk)
Kaffe er inkludert
Kr 695,-
Vinpakke:
Aperitiff
1 glass til forrett
2 glass til hovedrett
Kr 380,-
Kaffe avec
Kr 90,-
NB! Må bestilles minimum 4 dager i forveien
"Hav og land"
Carpaccio
Tynne skiver ytrefilet av okse
med marinert sopp, ruccola, pinjekjerner og parmesan
Hjemmebakt focaccia med aioli
(Allergener: gluten hvete, sennep, melk, egg)
Ulkemedaljonger
Filet av ulke stekt med hvitløk og urter
Sesongens fineste grønnsaker og duchesse poteter
Servert med reke- og rømmesaus
(Allergener: fisk, skalldyr, melk, egg)
Spiseriet’s desserttallerken
Sjokoladekake, creme brulee, vaniljeis,
mango- og pasjonsfruktsorbet
Servert med friske frukter og bær
(Allergener: melk, egg)
Kaffe er inkludert
Kr 695,-
Vinpakke:
Aperitiff
1 glass til forrett
2 glass til hovedrett
Kr 380,-
Kaffe avec
90,-
NB! Må bestilles minimum 4 dager i forveien
"Færder"
Sjøkreps
Gratinert sjøkreps med estragon- og limesmør,
tomatsalsa og grønn salat
Servert med focaccia og aioli
(Allergener: skalldyr, gluten hvete, egg, melk)
Rosastekt Indrefilet av okse
Norsk indrefilet av okse
med sesongens fineste grønnsaker og potetterte
Servert med rødvinssaus
(Allergener: melk, sulfitt)
Creme Brulee
Creme brulee med friske frukter, bær og
mango- og pasjonsfruktsorbet
(Allergener: melk, egg)
Kaffe er inkludert
Kr 695,-
Vinpakke:
Aperitiff
1 glass til forrett
2 glass til hovedrett
Kr 380,-
Kaffe avec
90,-
NB! Må bestilles minimum 4 dagee i forveien
"Verdens Ende"
Hummersuppe
Klassisk hummersuppe
med kongekrabbe og karrikrem
Servert med hjemmebakt brød og godt smør
(Allergener: skalldyr, bløtdyr, melk, sulfitt, gluten hvete)
Rosastekt kalveflatbiff
Sesongens fineste grønnsakerog krokettpoteter
Servert med kremet estragonsaus smaksatt med dijonsennep
(Allergener: melk, sennep, sulfitt)
Sprø kjærlighet og syrlig solskinn
Syrlig sitronkrem
med sesongens friske bær
Servert med sprø marengs og vaniljeis
(Allergener: melk. egg)
kaffe er inkludert
Kr 695,-
Vinpakke:
Aperitiff
1 glass til forrett
2 glass til hovedrett
Kr 380,-
Kaffe avec
90,-
NB! Må bestilles minimum 4 dager i forveien
"Sesongbasert tradisjonsmeny november - desember 2019"
Mortensgås
Kryddergravet lakserose
på høstens salater
Servert med urtedressing og hjemmelaget brød med godt smør
Stekt gås
med epler, svisker og rødkål
Servert med karamelliserte poteter og fløtesaus
Husets varme eplekake
med vaniljeis
Kr 695,-
Vinpakke
kr 550,-
Historien om Mortensgås
«Munk ville ikke bli biskop»
Den katolske helgenen St. Martin feires hvert år 11. november med et godt gåsemåltid – særlig i Frankrike. Og det var nettopp der det hele startet. Bakgrunnen for gåsespisingen går nemlig helt tilbake til 300-tallet, da innbyggerne i den franske byen Tours skulle velge ny biskop. De fleste pekte på den gode munken Martin. Men Martin – som på norsk blir til Morten – var ikke interessert i tittelen.
Han gjemte seg derfor i en gåseinnhengning for å komme seg unna, men gjessenes
skvatring avslørte Martin, som ble funnet og presset til å bli biskop.
Tross sitt fromme sinn hadde Martin også en hevngjerrig side, og det fikk de løsmunnede gjessene snart merke. Han ga ordre om at undersåttene hvert år skulle slakte og spise minst én gås.
NB! Må bestilles minimum 4 dager i forveien
Vegetarmeny
Gulrotsuppe
Gulrot- og ingefær suppe
Focaccia med vegansk aioli
Grønnsakstempura
Grønnsakstempura og mandelpotetpure smaksatt med hvitløk
Servert med vårløkspesto og grønnsakschips.
(Allergener: gluten hvete)
Ris-Is
Ris-is med sjokolade og vanilje servert med friske frukter og bær
Kr 455,-
Vinpakke:
Aperitiff, 1 glass til forrett, 2 glass til hovedrett
Kr 380,-
Kaffe avec
90,-
Minnesamvær
Alternativ 1
5 stk snitter
Reker, karbonade, laks og eggerøre, spekeskinke og brie, roastbeef
Bløtkake eller marsipankake
345,-
Alternativ 2
Varmt karbonadesmørbrød
3 stk snitter
Reker, roastbeef, spekeskinke og brie
Bløtkake eller marsipankake
365,-
Mineralvann 49,-
Kaffe 38,-