Høstens selskapsmenyer

 (minimum 10 personer)

 Må bestilles 4 dager innen 

Pen oppdekking med hvite duker og servietter

"HØSTFEST"

Fjellrøye

Smørstekt filet av fjellrøye panert med mandel

jordskokkrem og frisk spinat

toppet med ørretrogn

Hjemmebakt brød med godt smør

(Allergener: fisk, melk og mandel)

 

Lammecarré

Rosastekt lammecarré med sesongens fineste grønnsaker

og ovnsbakte annapoteter

Servert med sjysaus smaksatt med rosmarin

(Allergener: melk og sulfitt)

 

Innbakt pære

Innbakt pære i sprø butterdeig med sjokolade

Servert med vaniljeis

(Allergener: egg, hvete og melk)

Pris 745,-

 

Vinpakke:

Aperitiff

1 glass husets hvitvin til forrett

2 glass husets rødvin til hovedrett

Kr 380,-

Dessertvin

Kr 80,-

Kaffe avec

Kr 95,-

NB! Må bestilles 4 dager i forveien

 

 

"VERDENS ENDE"

Hummersuppe

Klassisk hummersuppe med kongekrabbe

tilsmakt med cognac- og karrikrem

Servert med hjemmebakt brød og godt smør

(Allergener: hvete, skalldyr, bløtdyr, melk og sulfitt)

 

Sjøkreps Benedicte

Stekte sjøkrepshaler på en sprø brødkrutong

smørfrest spinat og løk

servert med Hollandaisesaus

toppet med lakserogn-salsa

(Allergener: hvete, skalldyr, bløtdyr, egg, melk, sulfitt og fisk)

 

Breiflabb

Ovnsbakt breiflabbfilet surret med Tronfjellskinke

Sesongens fine grønnsaker og duchessepoteter

Servert med kremet Chablis-saus

(Allergener: melk, fisk og sulfitt)

 

Spiseriet’s desserttallerken

Creme bruleè, sjokolademousse, vaniljeis og

mango- og pasjonsfruktsorbet

med sesongens bær og sprø kjeks

(Allergener: melk, egg og hvete)

 Pris 825,-

 

Vinpakke:

Aperitiff

1 glass husets Riesling til forrett

1 glass husets Riesling til mellomrett

2 glass husets Chardonnay til hovedrett

Kr 480,-

 

Dessertvin

Kr 80,-

Kaffe avec

Kr 95,-

 

NB! Må bestilles 4 dager i forveien

 

 

"DEN KLASSISKE"

Hummer

½ fersk hummer med mangosalsa,

sitron og Salsa Verde

Servert med focaccia og aioli

(Allergener: hvete, melk, skalldyr, sennep og egg)

 

 Rosastekt Indrefilet av okse

Indrefilet av okse med sesongens

fineste grønnsaker og annapoteter

Servert med rødvinssaus

(Allergener: melk og sulfitt)

 

 Creme Bruleè

Fransk karamellpudding med sprøtt

karamell-lokk

(Allergener: melk og egg)

Pris 795,-

 

 Vinpakke:

Aperitiff

1 glass husets hvitvin til forrett

2 glass husets rødvin til hovedrett

Kr 380,-

 

Dessertvin

Kr 80,-

Kaffe avec

Kr 95,-

 

NB! Må bestilles 4 dager i forveien

 

"VESTFOLD"

Kamskjell fra Fjorden

Stekte kamskjell med rødbetpure, ertepure

med sprøstekt Chorizo og grønnsakchips

focaccia og smør

(Allergener: bløtdyr, hvete og melk)

 

 Andebryst fra Vestfold

Rosastekt andebryst med sesongens fineste grønnsaker

Annapoteter smaksatt med urter

Servert med bringebærsaus

(Allergener: melk og sulfitt)

 

 Sjokolademousse

 Sjokolademousse på mandelbunn

friske frukter og bær

Servert med pasjonsfruktsaus

(Allergener: egg, melk og nøtter)

 Pris 695,-

 

Vinpakke:

Aperitiff

1 glass husets hvitvin til forrett

2 glass husets rødvin til hovedrett

Kr 380,-

 

Dessertvin

Kr 80,-

Kaffe avec

Kr 95,-

 

NB! Må bestilles 4 dager i forveien

"MORTENSGÅS (Kun uke 45)"

Uke 45

(9. nov – 14. nov)

Historien om Mortensgås

Munk ville ikke bli biskop

Den katolske helgenen St. Martin feires hvert år 11. november med et godt gås-måltid, særlig i Frankrike. Og det var nettopp der det hele startet. Bakgrunnen for gås-spisingen går nemlig helt tilbake til 300-tallet, da innbyggerne i den franske byen Tours skulle velge ny biskop.

De fleste pekte på den gode munken Martin. Men Martin, som på norsk blir til Morten, var ikke interessert i tittelen. Han gjemte seg derfor i en gås-innhegning for å komme seg unna, men gjessenes skvatring avslørte Martin, som ble funnet og presset til å bli biskop. Tross sitt fromme sinn hadde Martin også en hevngjerrig side, og det fikk de løsmunnede gjessene snart merke. Han ga ordre om at undersåttene hvert år skulle slakte og spise minst én gås.

 

«Mortensgås Meny»

Gravet laks

Kryddergravet lakserose på høstens salater

Servert med urtedressing og hjemmelaget brød med godt smør

Stekt gås

Stekt gås med høstens epler, svisker og hjemmelaget rødkål

Servert med karamelliserte poteter og fløtesaus

Eplekake

Husets lune eplekake med vaniljeis

Pris kr 695,-

 Vinpakke:

Aperitiff

1 glass husets hvitvin til forrett

2 glass husets rødvin til hovedrett

Kr 380,-

 Dessertvin

Kr 80,-

 Kaffe avec

Kr 95,-

 

 NB! Må bestilles 4 dager i forveien