SOMMERMENY

Forretter (Appetizers)
Rekecocktail
(Shrimp Cocktail)
Reker med sprø salat
grapefrukt og avocado
(Allergener: skalldyr, melk, egg, sennep og hvete)
Kr 165,-
Hummer naturell
(Lobster au Naturel)
½ fersk hummer med mangosalsa,
sitron og salsa verde
Servert med focaccia og aioli
(Allergener: gluten hvete, skalldyr, sennep og egg)
Kr 235,-
Til hummeren anbefaler vi «vår egen»
Verdens Ende øl fra Færder Mikrobryggeri – med smak av vanilje og koriander
Hummersuppe
(Lobster Soup)
Kremet hummersuppe med kongekrabbe
tilsmakt med cognac og karrikrem
Servert med focaccia og aioli
(Allergener: gluten hvete, sennep, egg, skalldyr, fisk, bløtdyr, melk, sulfitt)
Kr 185,-
Husets fiskesuppe
(Homemade Fish Soup)
Suppe med tomat, safran, løk, fennikel, steinbit, laks, scampi og blåskjell
Servert med focaccia og aioli
(Allergener: gluten hvete, bløtdyr, soya, reker, egg, fisk, skalldyr, sennep)
Kr 135,-
Vi har også glutenfritt brød
(We also have gluten free bread)
“Det finnes ingen mer oppriktig kjærlighet enn kjærligheten til mat.” – George Bernard Shaw (1856 – 1950. Irsk dramatiker)
Småretter og smørbrød ( Light Meals and Sandwiches)
Rekesmørbrød
(Open Faced Shrimp Sandwich)
Rekesmørbrød med håndpillede reker, egg, majones og sitron
(Allergener: hvete, rug, melk, skalldyr, egg og sennep)
Kr 155,-
Biffsmørbrød
(Steak Sandwich)
150 gram entrecote på landbrød
med bakt paprika og asparges
Servert med løkringer og hjemmelaget bearnaisesaus
(Allergener: hvete, egg, sulfitt, smør og sennep)
Kr 245,-
Cæsar salat
(Ceasar Salad)
Romanosalat med kyllingbryst,
parmesan, bacon,
brødkrutonger og dressing
(Allergener: hvete, egg, fisk, sennep og melk)
Kr 195,-
Blåskjell fra fjorden
(Mussels with Saffron Sauce)
Blåskjell med safransaus
Smaksatt med ingefær, chili og hvitløk
Servert med hjemmelagd focaccia og aioli
(Allergener: Bløtdyr, fisk, melk, egg, sennep, selleri, sulfitt og gluten)
Kr 185,-
Spiseriets Hamburger
(Hamburger Spiseriet’s Style)
Hamburger, salat, tomat, løk, sylteagurk, bacon og cheddarost
Servert med friterte løkringer og pommes frites
(Allergener: gluten hvete, rug, melk, egg, sennep)
Kr 245,-
Rekebolle
(Peel and Eat Shrimp)
1 liter ferske reker med majones, aioli, dill og sitron
Servert med loff og smør
(Allergener: hvete, skalldyr, egg, og sennep)
Dagens pris: spør oss!
Norsk tapas
(Norwegian Tapas)
Norsk Trondfjellskinke og Goudaost fra Holmestrand
Hjemmelaget Krakauerpølse fra Nøtterøy
Urtepesto og nøttekompott
Focaccia og aioli
(Allergener: melk, hvete, valnøtter, sennep og egg)
Kr 225,-
Orson Welles
“Ask not what you can do for your country. Ask what’s for lunch.
Litt sulten (Side Orders)
Pommes frites (FrenchFries)
Kr 75,-
Søtpotetfries / Sweet Potatoe Fries
Servert med ketchup
Kr 85,-
Focaccia med aioli (Focaccia with Aioli)
(Allergener: gluten hvete, egg, soya, sennep)
Kr 65,-
Friterte Løkringer (Onion Rings)
8 stk løkringer servert med aioli
(Allergener: gluten hvete, egg, sennep)
Kr 65,-
Grønn salat (Green Salad)
Grønn salat med tomater og rødløk
Servert med vinaigrette
(Allergen: sulfitt)
Kr 65,-
Grønne Oliven/Green olives
Store grønne økologiske Castelvetrano-oliven
fra Sicilia
Kr 65,-
Sjy chips fra Helgeland
Sprø sukkertare- og havsalt chips
fra Kvarøy på helgelandskysten
Snacks for værbitte nordlendinger og andre god-folk
Kr 35,-
«Man kan ikke drive god politikk med et dårlig kjøkken.
Hovedretter (Main Dishes)
Surf ’n’ Turf
(Beef Tenderloin)
Norsk Indrefilet av okse med stekte kongereke
vårens grønnsaker og bakt potet
bearnaisesaus og rødvinssaus
(Allergener: melk, sulfitt og egg)
Kr 385,-
Confitert Andelår
(Confit Duck)
Andelår med sesongens grønnsaker
servert med annapoteter og sjysaus
(Allergener: melk, sulfitt og selleri)
Kr 335,-
Spiseriets Hamburger
(Hamburger Spiseriet’s Style)
Hamburger med salat, tomat, dressing, løk, pickles, coleslaw, bacon og cheddarost
Servert med friterte løkringer og pommes frites
(Allergener: hvete, melk, egg og sennep)
Kr 225,-
Fisk / Fish
Dagens Fisk
(Catch of the day)
Vil variere etter hva vi får tak i, spør deres servitør
(Allergener: Spør oss!)
Dagens pris
Husets Fiskesuppe
(Homemade Fish Soup)
Suppe med tomat, safran, løk, fennikel, steinbit, laks, scampi og blåskjell
Servert med focaccia og aioli
(Allergener: gluten hvete, bløtdyr, soya, reker, egg, fisk, skalldyr, sennep)
Liten Kr 245,-
Stor Kr 285,-
Hummersuppe
(Lobster Soup)
Kremet hummersuppe med kongekrabbe
tilsmakt med cognac- og karrikrem
Servert med focaccia og aioli
(Allergener: hvete, fisk, bløtdyr, skalldyr, melk, sennep, egg og sulfitt)
Medium Kr 255,-
Stor Kr 385,-
Blåskjell fra fjorden
(Mussels with Saffron Sauce)
Blåskjell med safransaus
Smaksatt med ingefær, chili og hvitløk
Servert med hjemmelagd focaccia og aioli
(Allergener: bløtdyr, fisk, melk, sulfitt, selleri, egg, sennep og hvete)
Kr 245,-
Skalldyrfat
(Shellfish Platter)
½ hummer, reker, blåskjell,
fylt krabbeskjell og kongekrabbe
Sitron, majones og urtedressing
Servert med focaccia og aioli
(Allergener: hvete, skalldyr, bløtdyr, fisk, selleri, sennep og egg)
Kr 695,-
“Jeg bruker vin til matlaging, noen ganger har jeg det til og med i maten.” – William Claude Dukenfield (1880 – 1946. Amerikansk skuespiller og komiker, mest kjent under navnet «W.C.Fields».)
Vegansk (Vegan)
Veganburger
(Vegan Burger)
Vegansk burger med salat, tomat, salsa, syltet løk, guacamole og vegansk aioli
Servert med søtpotetfries
(Allergener: gluten hvete, soya, selleri og sennep)
Kr 225,-
Dessert
Vegansk is
(Vegan Ice Cream)
Vegansk sjokolade-is med friske frukter og bær
(Allergener: nøtter og soya)
Kr 95,-
“Man kan ikke tenke godt, elske godt eller sove godt,
hvis man ikke har spist godt.” – Virginia Woolf (1882-1941. Engelsk forfatter)
Dessert (Desserts)
Sprø kjærlighet og syrlig solskinn
(Lemony Sunshine)
Syrlig sitronkrem med friske bær
Servet med sprø marengs og vaniljeis
(Allergener: egg og melk)
Kr 135,-
Sjokolademousse
(Chocolate Mousse)
Sjokolademousse på mandelbunn
Servert med friske frukter og bær
(Allergener: egg, melk og mandel)
Kr 125,-
Mövenpick is og sorbet (Ice Cream and Sorbet)
vanilje, sjokolade, caramelita, mango- og pasjonsfruktsorbet
(Allergener: melk, egg)
Kr 35,- pr kule
Konfekt til kaffen? (Something sweet with your coffee?)
Kr 25,-
Eplekake (Homemade Apple Cake)
Vår egen hjemmebakte eplekake
Servert med vaniljeis, krem og eggelikør
(Allergener: gluten hvete, melk, egg)
Kr 125,-
Nystekt Vaffel (Norwegian Waffle)
med softis og sommerens friske bær
(Allergener: gluten hvete, melk og egg)
Kr 115,-
Nystekt Vaffel (Norwegian Waffle)
med Mövenpick vaniljeis
(Allergener: gluten hvete, melk, egg)
Kr 80,-
Nystekt Vaffel (Norwegian Waffle)
med jordbærsyltetøy og rømme
(Allergener: gluten hvete, egg, melk)
Kr 55,-
Softis
(Soft-Ice)
med friske jordbær
(Allergen: melk)
Liten kr 65,-
Stor Kr 95,-
“Alt du trenger er kjærlighet. Men litt sjokolade nå og da skader ikke.” – Charles Monroe Schulz (1922 – 2000. Amerikansk tegneserieskaperen, særlig kjent for serien «Knøttene».)
Barnemeny (Children's Menu)
PØLSER (SAUSAGES)
med potetmos eller pommes frites
(Allergener: melk)
Kr. 95,-
PANNEKAKER (PANCAKES)
med sukker og syltetøy
(Allergener: melk, egg, gluten hvete)
Kr. 95,-
SLIDER
Plain hamburger med ost og bacon
Servert med pommes frites og ketchup
(Allergener: gluten hvete, melk)
Kr. 115,-
STEKT KYLLINGBRYST
(FRIED CHICKEN BREAST)
Med grønn salat og
potetmos eller pommes frites
(Allergen: melk)
Kr. 145,-
BARNEBIFF (STEAK FOR KIDS)
Norsk indrefilet av okse med sesongens
friske grønnsaker og pommes frites
Servert med fløtesaus
(Allergener: egg, melk, sulfitt)
Kr. 175,-
HALVE PORSJONER (HALF PORTIONS)
Vi serverer også halve porsjoner på et utvalg av de forskjellige rettene i vår a la carte meny
Kr 60% av ordinær pris
(Allergener: spør oss)
IS SOM DESSERT ER INKLUDERT I PRISEN FOR BARN
(Ice cream is included in the price for children)